Continua la polèmica lingüística: blog vs bloc

En relació amb el

El bloc del Departament d’Educació

Un dels comentaris que s’hi poden llegir correspon a

Dani { 01.20.10 at 21:14 }

Per què el Gencat utilitza el terme “Bloc”, en comptes de “Blog”? Bloc és una paraula catalana que ja existeix i que ja té molts usos (Bloc de pedra, Bloc polític…  i bloc de notes) en canvi “blog” seria un terme molt més específic per a aquesta nova realitat…no creieu?
Per exemple:  l’Avui o Tv3 ja s’han decantat per “Blog”…

Jo això de TV3 o de l’Avui no ho sabia!  Si fos veritat, fóra una molt bona notícia per a la cordura lingüística del català i me n’aniria a encetar ràpidament una (com amínim una) ampolla de cava de Sant Sadurní!

Evidentment ells llencen pilotes fora i diuen que t’ho facis mirar amb els del TERMCAT. Molt bo.  Així doncs, la polèmica continua oberta.

Anuncis

4 pensaments sobre “Continua la polèmica lingüística: blog vs bloc

  1. Hola Higini,
    T’he contestat al teu blog 😉
    Aquí, a banda de reafirmar-me com a bloGaire i com a probloG, només afegiré que d’ampolles de cava se n’haurien d’obrir més més sovint amb excuses o sense.
    Si ho prescrivissin els metges, es reactivaria la cadena productiva, estaviaríem en medicaments i en factura a la Seguretat Social, i guanyaríem en felicitat.

  2. Benvingut al meu bloC! 🙂 Felicitats pel teu bloG 😉
    Entre tots els blocaires/blogaires fem de la llengua catalana la vuitena més utilitzada al món en les bitàcores virtuals 😀

Els comentaris estan tancats.