Noves maneres de fer política

Acabo de llegir fa poca estona al facebook un post de l’honorable Ernest Benach sobre un article de Saül Gordillo a l’Avui+  d’avui dijous 14 d’octubre.

Efectivament, l’article d’en Saül és força interessant i demostra que van apareixent noves maneres de fer política, sobretot per mitjà del Twitter i del Facebook,  dues xarxes socials en procés de gran expansió i influència mediàtica i,  segurament, també política

Però jo no m’enganyo massa. A mi el format que proposen no m’agrada gens  i el trobo  poc seriós, de  joguina de fira, de partit de patacada.

La iniciativa de l’associació Stic.cat, promotora dels premis Blocs Catalunya, farà possible que els ciutadans preguntin directament al candidat que vulguin amb missatges de mòbil o de web de com a màxim 140 caràcters. Entre les 7 i les 8 del vespre de dilluns, els presidenciables, des de les seus dels partits, respondran als internautes.
( Article sencer+++)

Crec que perquè a més d’original sigui útil, hauria de tenir un altr format. Aquest  és francament millorable .. i encara som a temps de muntar noves propostes més acurades i serioses i al’altura de la importància d’aquestes eleccions.

Conversa contra el cara a cara

14/10/10 02:00 – SAÜL GORDILLO

Mentre els mitjans i els partits convertim en notícia la negociació de despatxos per un cara a cara que difícilment es farà, com tampoc no es va fer el duel televisiu quatre anys enrere, els internautes han decidit desmarcar-se amb una iniciativa brillant. Aliens a l’endogàmia de polítics i periodistes, els superusuaris d’internet han muntat per dilluns la primera twittervista del món amb els candidats –amb els sis– a les eleccions al Parlament. “(…)
( Article sencer+++)

Captura de pantalla del facebook de l’honorable Ernest Benach

Al facebook de l’Ernest he escrit això que reprodueixo aquí sencer i que és la meva proposta en relació a l’experiència politicointernàutica que es prepara:

Sí, l’experiència serà interessant i original, segur… Vàlida? Ja tinc més dubtes. No ho veig tan clar… Massa preguntes per només una hora…
Em sembla que el que caldria fer fóra demanar que la gent preguntés el que volgués als candidats durant uns setmana sencera… i que s’anessin llistant totes les preguntes (les bones, les capcioses, i les dolentes) I que de totes les preguntes cada partit n’hagués de contestar  ben contestades més de la meitat  i no en una hora sinó durant tota una altra setmana. Perquè tothom tingués temps també després a comentar les respostes…

No cal apostar sobre la capacitat d’improvització i/o retòrica buida, sinó sobre la qualitat i profunditat de les respostes… I per això cal temps… Res de format twitter per a les respostes. Amb les coses de menjar no s’hi juga!!!
El que demana en Saül em sembla perfecte. No cal que sigui cada candidat qui escrigui físicament…al teclat. Però sí cal que poguem comprovar que les respostes  les  contesten els candidats, després d’haver-ho parlat amb la gent del seu grup, consellers , càrrecs de confiança, alts responsables polítics…
Res de poti-potis… el que cal és democràcia i transparència al màxim,  i rigor en les respostes… que només heu de jugar un partit com a quest cada 4 anys… no cada mes!.

No sé si han creat ja alguna llista twitter deltipus  #eleccionscatalanes o #eleccions28N  però algú ho hauria de fer ràpidament perquè la omunitat internauta ho pogués anar seguint.

Fent-ho molt bé mai no ho farem prou bé.  Es tracta d’evitar de fer-ho massa malament pels temps que corren…això és el que no ens podem permetre.

_____________________

Enllaços

Cerca a Google Eleccions +Catalunya +”28 de novembre” +xarxes socials

Facebook Ernest Benach

Saül Gordillo  ACN

****************

Anuncis