Banda ampla. Poti poti dissenyat perquè no en surti res de bo.

Els dijous als vespre, tard, el programa ” Banda ampla”   sembla ser una de les millors opcions de la tele catalana.   Que és tant com dir que en el país dels cecs, el guenyo és rei.

El format del programa “Banda ampla” està perfectament dissenyat perquè sigui una olla de grills i perquè una allau d’opinions  mal expressades en pocs minuts, contràries i heteròclites,  s’annulin les unes a les altres.

Presentat com a programa participatiu i plural,  és evidentment un programa perfectament controlat i manipulat perquè sigui del tot inofensiu.

Amb enquestes prefabricades a mesura, generals i força previsibles, el millor programa del dijous, és de nivell deficient a molt deficient (per perillós i insultant).

La bona fe i les bones voluntats dels innocents participants hi té poc a veure… Tenen dret a un màxim de dues, tres  o quatre intervencions escampades al llarg del programa, i a un total de cinc a deu minuts en tot el programa com a molt.  Cal fer veure que hi ha molta opinió molt representativa… Comèdia!

Con en tota bona pel·lícula hi ha els bons, el dolents, el guapos i el lletjos, els savis i, invariablement, algun estúpid integral, convidat per fer guanyar protagonisme a la resta, per simple efecte de contrast.

Ens donen la possibilitat de participar-hi, — “teatro, lo tuyo es puro teatro”— pagant o via twitter, però sempre amb filtre interposat…

Innocent de mi, aquest dijous vaig enviar-hi tres piulets …

sgironaroig

#bandampla La llista de rebaixes que cal fer està a internet. Centenars d’items ben computats. Centenars de milions de despeses inútils. 31 Mar

#bandaampla Més hores de tele dedic. a explicar als ciutadans la realitat econòmica del país. Del dalt a baix. Ni opi ni cortines de fum. 31 Mar

#bandaampla Prou de xerrameca inútil, periodistet de pacotilla. Concrecions. Comptes clars i justificats dels pressupost. dels ajuntaments. 31 Mar
La meva emprenyamenta anava destinada a un representant dels media que creia que allà es podien fer discursos… De fet ell no en tenia cap culpa.  El format del programa és pervers de tota perversitat.
Malparit qui el va dissenyat. Pesisteixo en l’opinió i la signo. I em quedo curt en l’adjectiu.
El programa, tots aquests programes que tracten l’actualitat més actual, tracten de canalitzar allò que George Orwell, a 1984 , anomenava  “l’estona de l’odi” durant la qual el pobres ciutadans  manipulats tenien dret a emprenyar-se una mica contra  qualsevol cosa o contra algú,  ítems inconcrets sobre els quals  projectar inútilment  llur ràbia i llur impotència… funció col·lectiva prevista en els manuals de gestió de societats.
El proper dijous  és previst que “parlin” dels cent dies del govern d’Artur Mas al front de la Generalitat.
Més pseudodemocràcia popular annulada pel format del programa, perfectament dissenyat perquè tot funcioni així, com un blablabla inútil que no porti enlloc.
Més  “banda ampla” entrant per sota la columna vertebral  sense vaselina.
Cal que canvieu el format, ens eviteu estadístiques inútils i pareu de prendre’ns per imbècils.
______________________
Anuncis

5 pensaments sobre “Banda ampla. Poti poti dissenyat perquè no en surti res de bo.

 1. És un programa que ja no em miro mai, em posa ‘dels nirvis’, massa gent, i una olla de grills, com molt bé dius. La llàstima és que temes seriosos es toquin de forma tan frívola i que barregint gent realment interessant amb ximplets diversos. En fi…

 2. Mira, Júlia, m’agrada que coïncidim en l’apreciació. No hi ha dret fer passar mascarada per opinió. El tema des de les estadístiques o enquestes del programa és per denunciar-ho. I sí, realment acaba sent un problema de decència. Davant de la gravetat dels problemes, tractar-ho de manera tan poc seriosa acaba sent per criticar-ho. El format és responsable del desgavell. Crec que cal demanar que ho canviïn. Jo ja ho he fet. Dubto que serveixi per res. “Populismus populismitatis et omnia populismus” ;-9
  ____________

 3. Evidentment no serveix per a res. He protestat en moltes ocasions, pel que fa a la ràdio, m’he queixat de la supressió de programes que havien estat importants i emblemàtics, com ara ‘Els viatgers de la gran Anaconda’ i sé que no era l’única, i, res de res. Ells fan la seva, les audiències compten i, en el cas de la ràdio, ni tan sols això, doncs eliminen coses que funcionen bé.

  La TV3 ja fa temps que va a la deriva, els noticiaris cada dia empitjoren, des de l’última etapa convergent anterior ja va començar a davallar, però com que té un públic fidel i incondicional no en pots fer cap crítica, el mateix que amb Catalunya Ràdio, i et titllen gairebé d’antipatriota si dius que al primer o segon canals castellans fan coses interessants de tant en tant.

  A més, em fot l’autobombo, com en el cas d’Ermessenda i d’altres cosetes. La primera cadena va emetre un programa sobre les adopcions il·legals molt millor, pel meu gust, que el de tv3 sense fer tant de soroll. En fi…

  Sobre això d’Ermessenda, per si t’interessa, al blog d’història vaig reproduir una carta del diari:

  http://norantanou.blogspot.com/2011/03/historia-televisiva-i-contes-de-la-vora.html

  Mirar-nos el melic ha estat des de fa anys una actitud recurrent de cofoïsme.

  Es allò de ‘puig parla català, Déu li do glòria’. Per a mi és un error, aquí hem de jugar en el camp de la qualitat i no de la quantitat on sempre hi perdrem.

 4. El cas és que amb la TDT proliferen els programes de baix pressupost perquè cal omplir la graella i arreu s’organitzen tertúlies i debats. Aquest programa no és gaire diferent dels que se solen criticar tant en l’ultradreta mediàtica.

  Salutacions cordials.

 5. La TV3 (i per addició, tota la resta de canals, canalets, radios i radietes de la CCMA) pateix d’un virus: Endogàmia galopant.
  De fet, ara que hi penso, els catalans patim un virus: Endogàmia frustrant.

  Salutacions.

Els comentaris estan tancats.