Receptes de cuina. Ens podrem aprimar?

Fa unes setmanes, vaig anar a petar a un blog de receptes de cuina on l’amic Abel explicava que la iaia Monica i el seu net, a França,  havien anat gravant en vídeo les receptes que feien a la cuina de casa.
La senyora va caure a casa seva,  es va trencar el coll del fèmur i no se’n va sortir. Llavors, el seu net, com a homenatge a la seva iaia, va continuar la feina i el blog  es titula  La cuisine de Monica.

Posat a mirar plats, vaig anar clicant per veure quins em podien interessar més i de salt en salt vaig acabar nedant en una mar de receptes de tota mena

A tot això, encara calia afegir-hi les adreces selectes que ja havíem visitat i tenim llistades al Dipofilopersiflex II

I per si en faltaven algunes, al

De manera que el que sobren són receptes. I el que cal és fer una llista d’aquelles més genials: sanes, boniques i barates per als dinars i els sopars dels dies de cada dia, més de 300 dies l’any.

Això és el tresor amagat  —enmig de tots aquests boscos de luxúria gastronòmica—  que anirem buscant i mirant de trobar mica en mica…

_________________________________

2 thoughts on “Receptes de cuina. Ens podrem aprimar?

  1. Entenc el meu fracàs com a blogaire provocador de comentaris, però em costa una mica d’entendre que ningú no s’hagi dignat aportar una recepta qualsevol, d’aquelles que a un o a una li agrada cuinar…

    Enceto jo mateix el foc amb una recepta de pastís de xocolata que ens va donar l’Elizabeth el dia del dinar a can Bosch de Santa Fe del Penedès. El pastís, val a dir-ho tot, a més de sortir “de muerte” va tenir un punt emotiu en servir per celebrar un dobleaniversari: uns 69 anys i uns 59 anys. Però el cas és que era bo, extraordinàriament bo “per se”.

    Proveu-ho. Provem-ho.

    ELIZABETH’S CHOCOLATE CAKE RECIPE

    Ingredients

    250 gr of chocolate
    300 gr of sugar
    150 gr of flour
    200 gr of butter
    6 eggs

    Directions

    Melt the chocolate with 6 spoonfuls of water (or brandy or mostatell)
    with “bain-marie” cooking technique…
    Put in bowl. Then melt the butter, and add to chocolate.
    Add the egg yolks.
    Mix everything very well and add the flour.
    Beat the egg whites and add to mixture.
    Put the cake tin into the (preheated) oven at 180º for about half an hour or whatever it takes to cook…
    So, always keep an eye on the oven to avoid getting a burnt cake…

    _________________________

  2. Retroenllaç: Mantenir viu el/un blog. 11/10. ¡No eren deu, que potser eren trenta! 11/30 « Baudelairianismes

Els comentaris estan tancats.