Mantenir viu el blog. 7/10. Comentar una imatge.

7. Comentar una imatge en un nou post al blog.

Una estratègia més,  força fàcil d’implementar per afegir més escriptura al foc del blog és comentar una imatge. S’entén que és per fer-ho regularment, cada setmana o cada 15 dies.
El corpus d’on treure  la imatge és gairebé infinit: Google, Picasa, Flick i milers d’immenses bases d’imatges.  El problema és saber què triar enmig d’un oceà. Es tracta donc de no deixar-nos atabalar per la quantitat i mantenir el cap fred per triar-ne només una o unes quantes que podem guardar al rebost.

Cal que fem la tria en funció d’algun aspecte que ens interpel·li de veritat. Què? :  l’ originalitat, el color, l’humor, la gosadia, la dificultat, l’exotisme, l’agressivitat, la sensualitat, la bellesa, la “moral de la imatge ” o la lliçó implícita o explícita que conté…
A més de divertit i d’interessant, ens servirà d’entrenament per mantenir afilat el teclat  a l’hora de descriure i comentar. L’escriptura, com totes les arts, demana “pràctica permanent” per poder mantenir el nivell en el seu grau més elevat.
Ara bé, dit això, afegiré que no seré jo qui us digui què n’heu de dir de la imatge.  Diguem el que volguem. Fins i tot ens podem inventar la raó per la qual l’hem triada, i fer-ne  una broma versemblant. En escriptura, gairebé tot s’hi val, si està ben escrit.

Per no quedar-me en el terreny de la pura digressió i donar exemple,  aporto aquí una imatge que vaig trobar l’altre dia en una web de caràcter econòmic per on no em solc passejar gairebé mai. Però hi vaig anar a parar mentre buscava imatges que il·lustressin  el tema de “la creativitat”.

© Les affaires.com.  OLIVIER SCHMOUKER . 24-04-2012

Em va agradar aquest ull, adornat amb “plomes”, colors i reflexos varis. I em va agradar el peu de foto que, referint-se a la creativitat  feia així:  “Le truc, c’est d’avoir un regard neuf sur tout… Photo : DR.”
Per innovar, cal mirar les coses des d’un punt de vista diferent, amb ulls nous.  Així doncs, aquest ull diferent com a metàfora de la creativitat em va atrapar.  Aquesta imatge l’he feta una mica meva i aquí la  deixo. Suposo que me l’hi deixaran tenir.

Espero també que tot plegat serveixi d’exemple per convèncer-vos que “comentar una imatge”  és una bona estratègia per manteniur viu el blog sempre que no tinguem coses més trascendents a dir.  Estic segur que a vosaltres no us cal recórrer a aquesta m,ena de trucs, però sempre hi ha un mal dia, oi?

Algun bromista va tenir  “la boutade” de dir  que si no teníem res de bo a dir, millor no  trencar el silenci…  Com si el silenci fos un objectiu en sí mateix, un mite que cal respectar… Falòrnies!
Això és  oblidar que de silenci en tidrem tota una eternitat. Ara el que cal és fer  vida…  Si pot ser música, millor que millor,  però fins i tot una mica de soroll és millor que el silenci:  “Violem sempre el silenci, ni que sigui amb una sola imatge“…

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Anuncis

2 pensaments sobre “Mantenir viu el blog. 7/10. Comentar una imatge.

  1. Retroenllaç: Recordatori. 30 estratègies escriptòriques per mantenir viu el blog. « Baudelairianismes

Els comentaris estan tancats.