Mantenir viu el blog. 19/30. Preguntes per al Ple municipal.

Estratègies blogoescriptòriques per mantenir viu el blog. 19/30

 Una vegada al mes, prepareu també les vostres preguntes per als partits polítics que tenen representació al govern municipal i que us contestin al Ple Municipal mensual.

Més fàcil i directe encara que l’anterior proposta… Es tracta de  creure’ns que som ciutadans de primera categoria i que tenim tot el dret a participar en la vida política municipal.  “Pensa globalment, actual localment”. Actuem.

Les ordenances preveuen en cada municipi com es gestiona l’assistència als Plens Municipals Mensuals i com es gestionen les preguntes que els ciutadans fan al govern municipal.  En moltes ciutats aquest plens es fan una vegada al mes ( el primer dilluns, el tercer dijous, etc…).  L’ordre del dia inclou sempre un torn obert de preguntes.
Ja sabem que cal fer aquestes preguntes a través dels representants dels partits polítics.  Però aquests regidors no saben el que vosaltres volem saber  a no ser que els ho diguem.

Pocs són els partits que demanen obertametn la participació dels ciuitadans a la vida pública municipal.  Val a dir que la CUP  (Candidatura d’Unitat Popular)  ho demostra amb fets,

Quin és le pressupost detallat de l’Ajuntament per aquest any?  Quins van ser els pressupostos dels darrers tres anys?  En què es va invertir  els diners dels ciutadans?   On i com es poden llegir  les actes dels plens municipals?

Preguntem-els-ho en els nostres blogs interactius i enviem-los-els els nostres posts amb els comentaris que continguin…

Fem blog i política, a més de ciutadania normal i corrent, i demecràcia participativa. Aviam si iniciatives com aquesta aconsegueixen canviar  aquest actual model, que sembla —dic bé, sembla— un model enquistat i poc participatiu que tots els partits podrien acabar modificant i democratitzant si volguessin...
Però cal voler.  
Tret de molt poques excepcions, no volen.  Cal tenir idees i  cal creure’ns que com a ciutadans i vilatans de la nostra vila tenim  alguna cosa a dir també els dies de cada dia i no només un cop cada quatre anys.  

Fem política tot mantenint viu el blog.

.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Enllaços

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Anuncis

Un pensament sobre “Mantenir viu el blog. 19/30. Preguntes per al Ple municipal.

  1. Retroenllaç: Recordatori. 30 estratègies escriptòriques per mantenir viu el blog. « Baudelairianismes

Els comentaris estan tancats.