La “Turuta” : moneda complementària i social de Vilanova i la Geltrú

Del 12 al 16 de juliol han tingut lloc a Vilanova i la Geltrú  unes jornades especials: Trobada Estatal de Monedes Socials i Complementàries.

Aquest és el  Programa de les jornades.   També  aquí : Ecoinversion

Vaig tenir la sort de ser present a la sessió matinal del diumenge 15 de juliol en què es presentaven les experiències de la moneda Sol Violette  de  Toulouse (França)
i  la moneda local de Vilanova i la Geltrú: La Turuta .
Ja m’he fet soci de l’associació i estic dispossat a aportar-hi la meva col·laboració.

.

.

.

.

.

.

.

.

Uns dies abans m’havia pogut familiaritzar una mica amb aquesta realitat que desconeixia completament a través d’un video-pel·lícula  Sol Violette :  l’éclosion d’une monnaie  que van fer els coordinadors de Sol Violette a Toulouse.

Els coordinadors de l’organització  ECOL3VNG   van demanar-nos si volíem col·laborar en la traducció al castellà del contingut del video per tal de subtitolar-lo en castellà. Per manca de temps al final es va decidir  de  crear un video-resum de 5 minuts  (penjat a Vimeo , que és el que es  va presentar el dia 15  a la Trobada Estatal de Monedes. Elizabeth Dekar i jo vam realitzar la traducció i Tim Gardner es va encarregar de fer-ne la subtitulació.

Resumeixo  en un seguit de punts  el que a mi em sembla essencial per fer-ho conèixer a potencials lectors d’aquest post.

____________________

..

1.  Els organitzadors de la Trobada Estatal de Monedes Socials i Complementàries  són els membres de l’organització  ECOL3VNG

 de juliol  en que es presentaven les monedes  Sol Violette (Toulouse) , à càrrec d’una de les coordinadores i gesores del projecte a França, Andrea Caro, i  La Turuta, la moneda de vilanova a càrrec de Ton Dalmau i Jaume Aliaga.

3. Llista de  ponents en les diferents sessions de  les jornades (12 a 17 de juliol 2012) de la Trobada Estatal.

4.   He proposat als coordinadors de l’Associació que a l’espai web hi incloguin un apartat  que ara no hi és i que cal crear  de totes totes:
una secció de  Preguntes Més Freqüents  (en anglès   FAQ )  amb les corresponents respostes, és clar… per tal que tothom pugui preguntar i veure contestat tot allò que no entengui sobre  el tema de les monedes complementàries i socials i pugui també deixar-hi un comentari o suggerència  per mitjà d’un senzill formulari electrònic.

Mentre això no s’implementi,  us  convido  a  enviar  les vostres preguntes  i suggeriments a l’adrelec de l’Associació  ECOL3VNG :  ecol3 @ gmail.com

Properament afegirem aquí enllaçós a algun video i enregistraments de la sessió del dia 15 així com d’latres àlbums fotogràfics d’altres participants a les sessions.

__________________________

.

Junta directiva de l'organització ECOL3VNG
Junta directiva de l’organització ECOL3VNG

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Enllaços

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

El Turuta és una marxa militar de Román de San José que d’una forma desconeguda s’ha convertit en la música més representativa del Carnaval de Vilanova i la Geltrú, que té com a acte central les Comparses de Vilanova, i de la ciutat de Vilanova i la Geltrú, com també és l’himne del Club Patí Vilanova.

Anuncis

Un pensament sobre “La “Turuta” : moneda complementària i social de Vilanova i la Geltrú

Els comentaris estan tancats.