Mantenir viu el blog. Afegim una foto i comentem-ne alguna cosa. 25/30

Mantenir viu el blog. 25/30. Afegim una foto i comentem-ne alguna cosa.
“Dues fotos fan un àlbum i tres fotos, col·lecció” (SGR)

Sento una debilitat manifesta per la fotografia. Fer-ne arreu, mirar-ne i adminar-ne, i ara, des que vam tocar la imatge digital, poder retocar-les una mica… són activitats que em proporcionen un gran plaer.

Reconec, i ho dic d’entrada, que no tinc qualitats de gran fotògraf, potser i només potser, les d’un fotògraf perpètuament amateur, però sento un immens plaer a fer fotografies de coses. persones i llocs  que per alguna raó m’atrauen. Probablement no només no guanyarien mai res, sinó que interessarien ben poca altra gent.  Es ben bé un plaer solitari personal i rarament transferible. Si per alguna raó, la foto aconsegueix interessar algú més llavors la joia ja és plena a vessar… circumstància que gairebé mai no es produeix perquè gairebé ningú no escriu mai comentant una foto d’un àlbum.

No recordo massa bé quan vam decidir, la Paqui i jo, crear uns àlbums al servidor  Flickr.com.  Quan ho vam fer era una de les millors opcions possibles.  Ja sabíem que la gratuïtat del servei era limitada i que a partir de les 200 fotos caldria passar al servei de pagament, que per cert tenia un preu força raonable.  Quan ens vam passar de les 200 fotos i vam voler esborra-rne algunes per poder seguir disposant del servei de Flickr ens vam adonar que allò no funcionava així.  Vam fer una subscripció a Flickr per un any.
En veure que Picasa-Google  oferien un servei similar  però realment gratuit, que a més anava acompanyat del servei de retoc d’imatges  del program Picasa… vam optar per oblidar Flickr i passar-nos a Picasa. Ara per ara no ens n’hem hagut de penedir. Però cada cop que penjo noves fotos als àlbums personals em  pregunto fins quan durarà la gratuitat…

Bé, anem al gra… Una manera fàcil de mantenir viu el blog si ens falten temes per tractar és recòrrer  a l’estratègia de penjar una imatge o dues o tres.
Dues o tres fotos poden convertir-se en tot un petit gran reportatge.  No és la quantitat el que compta sinó la quaitat de les imatges. De manra que la gràcia de la cosa radica en la tria que fem.

Si són fotos dels nostres àlbums, ens resultarà fàcil explicar   QUÈ, QUI, QUAN, ON , la vam fer i fins i tot hi podem afegir les raons per les quals vam decidir de prémer el gallet de la màquina…

Si són fotos d’algú altre, n’hi haurà prou amb afegir la referència de l’autor i àlbum, blog o web  d’on ha estat manllevada i facultativament explicar –que no es poca feina– perquè l’hem triada enmig d’un ventall de milers de milions de fotografies disponibles a Internet.

Exemple:

Sèrie de fotografies mostrant el neixement del dia sobre el mar de la platja de Pals aquest estiu. Vam tenir la paciència d’anar fent les fotos des del mateix lloc des de bon matí. Per a nosaltres, té la gràcia afegida que això no ho havia fet mai abans. Tota una experiència nova, vaja!

_______

..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Enllaços

..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Anuncis

7 pensaments sobre “Mantenir viu el blog. Afegim una foto i comentem-ne alguna cosa. 25/30

 1. Retroenllaç: Mantenir viu el blog… i 30/30 « Baudelairianismes

 2. Doncs passa’t pel meu blog i veuràs el relat que he fet inspirant-me en una foto. Es un repte d’uns amics que ens diem “jueveros” perquè publiquem un relat cada dijous sobre un mateix tema, aquest tenia un límit de 150 paraules. Petons y abraçades

 3. Ho faré i et contestaré segur. Promis.
  Petons per tu i els teus… Espero que estiguis bé. Et truco per pujar-te a veure un dia d’aquests.

 4. Fotos precioses! La sortida del sol té uns colors que no tenen res a envejar als “couchers”; la majoria s’inclina per aquests darrers. Serà perquè matinar no està a l’ordre del dia?
  Salut i bona “rentrée”

 5. Tindré feina a confegir els àlbums amb les fotos que hem fet per Vitoria, Galícia y nord de Portugal. Quan ho tingui enllestit ja t’ho faré saber.
  Quant a les fotos de la sortida del sol, la veritat és que sí que son meravelloses i com bé dius, no tenen res a envejar les de les postes de sol.
  Generalment l’emoció és encara més forta y més saludable pel cos. “El món és dels que es lleven d’hora”, sempre he sentit dir. Malhauradament jo sóc més aviat au nocturna i no sé si sóc a temps de canviar d’hàbits…
  Gràcies per la teva visita i les teves paraules.
  Cuida’t

 6. Retroenllaç: Recordatori. 30 estratègies escriptòriques per mantenir viu el blog. « Baudelairianismes

 7. Retroenllaç: El poder d’un sol home ["Sense por"]. « Baudelairianismes

Els comentaris estan tancats.