Mantenir viu el blog. Comentem un obituari. 27/30

Mantenir viu el blog. 27/30. Obituari. El nostre homenatge personal a algú que ens mereixia estimació, respecte o admiració… 

Es ben sabut que cada dia mor alguna persona, en algun país del món,  rellevant en algun camp de les ciències, les arts o la política o … i tots els diaris acostumen a fer-se’n ressò. Afegir-nos a la llista de persones que hi dieun alguna cosa, és una oportunitat que se’ns dóna per mostrar la nostra estimació, respecte o admiració per la seva figura i la seva obra…

Si es tractés  d’algú per qui sentiem animadversió, això ja no tindria lloc aquí sinó en un apartat diferent, que podria tenir un títol aproximat com aquest : Aniré a escopir sobre la seva tomba.
Descartem també aquí parlar des centenaris o bicentenaris o tricentenaris de mort o neixement d’algú, perquè ja ho proposem també  en un altre apartat. Vegeu  28/30: Dia mundial del que sigui.

No, ens referim aquí a aquelles persones que la majoria respecta com a figura positiva per a la societat, fossin quines fossin les activitats que hagués realitzat.  I aquest dies, a finals d’agost de 2012, s’ha parlat arreu de la mort de Neil Amstrong, l’astronauta que pressumptament va ser el primer home a trepitjar la lluna, o més probablement l’home que ha hagut d’amagar fins a la seva mort l’engany de proporcions universals muntat pels EEUU…però que ja han confessat des de fa temps.

La Vanguardia

El presidente estadounidense, Barack Obama, el administrador de la NASA, Charles Bolden, así como el aspirante republicano a la presidencia Mitt Romney y el secretario de Defensa, Leon Panetta, eligieron la misma palabra, “héroe”, para definir a Armstrong. Según el comunicado de su familia, el hombre que hizo famosa la frase “un pequeño paso para el hombre, un gran paso para la humanidad” era, en efecto, un héroe para millones de personas, pero lo era “a regañadientes, porque siempre creyó que sólo estaba haciendo su trabajo”.

Le Monde

D’abord face aux vidéos postées par les sceptiques, comme un montage un tantinet kitsch s’attaquant aux “incroyables incohérences du programme Apollo”, ou le documentaire Théorie de la conspiration : avons-nous été sur la Lune ?, diffusé en 2001 par Fox News, donnant notamment la parole à Bill Kaysing (l’homme par qui le complot arriva avec son livre paru en 1972 : Nous ne sommes jamais allés sur la Lune, une escroquerie américaine à 30 milliards de dollars).

Certains ont répondu avec un numéro de l’émission MythBusterde la chaîne Discovery Channel, qui démontre que toutes les “incohérences” relevées habituellement par les théoriciens du complot (la forme et l’ombre du drapeau américain, la démarche et les postures des astronautes, le manque d’étoiles sur les photos…) n’en sont pas :


The Observer

Following the moon landing and the subsequent world tours by the crew of Apollo 11, Armstrong became deputy associate administrator for aeronautics, Nasa headquarters office of advanced research and technology from 1969 to 1971, when he resigned. For the next eight years he was professor of aerospace engineering at the University of Cincinnati. Numerous industrial appointments followed, including New York’s AIL Systems, where he was chairman from 1981 until 2001. In 1979 he was chairman of the board of Ohio’s Cardwell International; from 1982 to 1992 chairman of Computing Technologies for Aviation, in Virginia.


The New Statesman

But no matter how impressive the trip to the Moon was, we mustn’t forget that it was as much a product of imperialistic showmanship as an urge for exploration. America went, not to indulge their, and our, curiosity, but to shove a big, lunar, stars and stripes in the face of the Russians.
That doesn’t lessen the magnitude of the achievement, but it does put a question mark over the idea of repeating it.

Així és com podem passar  de l’home a d’altres qüestions de tot tipus que ens puguin interessar en l’actualitat, en aquest cas el permanent engany protagonitzat pels media.
I aquest és un cas paradigmàtic, perquè manté viva la flama de la teoria de l’engany mediàtic a escala planetària, de la desinformació organitzada per raons d’Estat

Per aquest cas concret jo no em puc estar de dir que ento una certa debilitat per aquells que sostenen que tot plegat va ser un muntatge.
Hi ha hagut molts anys per donar informació complementària i demostrar de mil maneres quew no ho va ser  però no s’ha fet. No s’ha  donat cap prova que no fossin les imatges que es van distribuir el 1969, i no s’ha aconseguit convèncer ningú que no estés ja prèviament convençut…
I el  que encara em mosqueja més va ser veure un documental en el qual algunes de les més altes personalitat polítiques dels Estats Units acceptaven  de jugar la comèdia de dir que efectivament tot allò va ser un muntatge mediàtic de característiques extraordinàries…  No li veig sentit a aquelles delaracions a no ser que efectivament  estessin confessant la veritat. Escolteu les declaracions de Donals Rumsfeld i de Henri Kissinger.  Les imatges de Rumsfeld parlant amb Nixon… Estan confessant que tot va ser un muntatge immens. 

Però veient la credulitat de la gent arreu del món, i la necessitata de creure en aquest  miracle,  van optar per seguir-los la corda.

M’hauria agradat que el vespre de la mort d’Amstrong o l’endemà, les televisions de tots el món haguessin tornat a difondre aquelles imatges… i després dir a tothom que allò que diuen allà era una comèdia! Malhauradament era més fàcil i menys antiamericà seguir mantenint la superxeria, la mentida universal, patètic!  

Però el que jo pensi no té gaire importància. Tard o d’hora interessarà que se sàpiga la veritat veritable i llavors prou es veurà. Si encara soc viu no em farà res reconèixer que m’he equivocat del tot, si m’equivoco.  Però ara per ara crec que “ens van ben fotre i que ens han seguit mentint”, però que ho van muntar molt bé. Congratulations! Obra mestra. Chapeau. 
El que m’agradarà serà veure la cara de babaus que posen llavors milions de crèduls de tot el món. ;-9

Conspiracy Watch

En 2009, The Onion.com (un journal satirique publiant de délicieuses fausses nouvelles) annonçait qu’après avoir visionné sur You Tube une vidéo de Ralph Coleman, partisan du “Moon Hoax” (ou “intox de l’alunissage”) et gérant du site web “Omission Control”, Armstrong avait fini par céder devant la “puissance” des arguments conspirationnistes et à reconnaître… qu’il n’était jamais allé sur la Lune (,,,)

Rumeurs sur le programme Apollo (Wikipédia)

Conspiracy Theory: Did We Land on the Moon? .  L’homme na jamais marché sur la lune.   Video a YouTube . Com a mínim, molt interessant !

Les USA n’ont jamais posé les pieds sur la lune 3

Le Programme Apollo: entre fascination et rumeurs d’Hoax

Dit tot això, vostè, Senyor Neil Amstrong, descansi en pau !  Tant si va trepitjar la LLuna com si va haver de fer d’actor, descansi en pau.
Nosaltres, ara mateix, ho tenim força complicat i mirarem de sobreviure com puguem, i des de la Terra, a cada Lluna plena, continuarem mirant-la com si ningú, ni vostè ni ningú, no l’hagués trepitjada mai.
..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Enllaços

..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Anuncis

2 pensaments sobre “Mantenir viu el blog. Comentem un obituari. 27/30

  1. Ara sí que em sento realment estafada!!! Jo que sempre he dit que l’home va arribar la lluna, quan jo tenia 3 mesos. Realment si és un muntatge, som molts els que som a la parra, creient que va ser una gran proesa americana!!! Però venint d’on prové, tot pot ser!!!

  2. Bé, jo he psoat informació sobre la taula. Que cadascú en tregui les conclusions que li semblin.
    Si “blanc i en ampolla” és llet, confessat pels grans responsables de la política d’aquells anys, tot porta a creure que és
    una immensa mentida, a escala global… Però el grau de necessitat de creure en misteris, miracles, herois i fades és infinit
    i res de res… ni la evidència no pot tòrcer els cervells tocats per l’engany ensucrat i disfressat de ciència.

Els comentaris estan tancats.