Eurovegas o la mort anunciada de l’horta del delta del Llobregat

Com en tants altres dilemes a la vida, cal triar entre dues alternatives. I aquí és on apareix el drama o la tragèdia.

Moltes vegades es tracta d’un fals dilema, perquè les alternatives en joc no són dues, sinó moltes. De manera que el dilema és
només una perversió  provocada per una de les parts interessades.

Em pregunto si Eurovegas no fóra possible en un altre emplaçament que no creés un impacte ambiental tan brutal.
Fóra possible a Osona, o a la Segarra, o a l’Anoia?  És possible imaginar Catalunya d’aquí a 30 o 50 anys?
Cal malmetre tan criminalment  una zona tan vital per la bona alimentació de la gran àrea metropolitana de Barcelona?

Hi ha tota una llarga llista de gestos i declaracions polítics que fan témer que el debat no és tal, sinó que les negociacions secretes ja han arribat
a un pacte i que tot està dat i beneït. Només els il·lusos creuen que encara s’està en fase de negociació  i que  totes les possibilitats son “possibles”.
Em temo que l’actual govern del CIU ha optat per apostar sobre Eurovegas, ni que sigui al preu de matar l’horta del delta del Llobregat.

* Visió de futur immediat. Aposta pel desenvolupament econòmic a curt termini i creació de llocs de treball i guany de vot captiu.
* Creació de riquesa i possibilitat il·limitades d’enriquiment dels negocis vinculats a CiU*
* Més val “pájaru en mà”  que  “mil sentiments ecològics volant “.  Merda pels que vinguin darrera.
* Els ecologistes són un fre pel progrés.  ¡ Mort a l’hort, visca Eldorado !

Aquests són alguns dels arguments a favor d’un projecte que ha de canviar Catalunya.  Que els deus ens agafin confessats !

Pendents com estem de rebre còpia dels informes confidencials de Presidència del Govern,  i de les conselleries d’Indústria, Treball, i Interior  que ens

il·lustraran sobre l’estat real de la qüestió,  i la magnitud de la tragèdia,  ara i aquí només us podem oferir aquí la visió  utòpicoreivindicativa
dels  esquerranosos de sempre. Aquells que pobrets només protesten, però amb protestes inútils, és clar,  perquè no poden aturar els corrons i els sants collons
de les forces especulatives… que tenen evidenment totes les forces econòmiques i represives al seu costat.

Heus aquí els Euroveguieaks que m’arriben via correu electrònic. Teniu teca per tot l’estiu.  Com a mínim, si hem de morir d’Eurovegas, que morim il·lustrats!

Copioenganxo:

“Activitats de la Plataforma Aturem Eurovegas, per si són del vostre interès.

  • Dimecres, 18 de juliol, a les 19h. Assemblea de la Plataforma Aturem Eurovegas el Prat. Al Centre Cívic Ribera Baixa, el Prat de Llobregat.
  • Dimecres, 18 de juliol, a les 18h. Assemblea de la Plataforma Aturem Eurovegas Sant Boi. Als Jardins de l’Ateneu, St Boi.
  • Dissabte, 21 de juliol, de 17-20:30h. Jornada formativa: defensem el Delta del Llobregat, aturem Eurovegas. Als Jardins de la Pau, Jardins de la Pau s/n, el Prat de Llobregat. MOLT RECOMANABLE!
  • Dimarts, 24 de juliol, a les 19h. Assamblea de la Plataforma Aturem Eurovegas Barcelona, al Sindicat d’Arquitectes, plaça Regomir 3, ppal, Barcelona.
  • Dijous, 26 de juliol, a les 20.30h. Xerrada de la Plataforma, a la cooperativa “El Borro”, St. Andreu, Barcelona.

Domasos pels balcons, a més localitats

Tota la informació sobre els punts de venda al nostre bloc.

Novetats

Ja tenim domini propi! ara ens trobaras a aturemeurovegas.org

Noves plataformes Aturem Euroveges a la comarca! Vols col·laborar? Tota la info aquí: Participació

Recull del bloc

6 pensaments sobre “Eurovegas o la mort anunciada de l’horta del delta del Llobregat

  1. Està molt bé que després de tants anys i panys de destrucció del delta sense que ningú no en cantés gall ni gallina ara ens mobilitzem, de tota manera la hipocresia de la societat encara em sorprèn, la veritat.

  2. Per cert que sembla que les negociacions amb Mr. Adelson van començar en el govern anterior, crec haver-li-ho sentit a dir a l’exconseller Castells l’altre dia per la TV. Diguem que d’innocents no n’hi ha cap 😦

  3. Suposo que sí, Júlia. El que passa és que ara sebla que això fóra un canvvi qualitatiu i que la instal·lació d’Eurovegas canviaria la zona completament. Com que evidentment d’això no ens n’infromen poc ni gaire… només una mena de pseudoentrevistes per mostrar que hi ha pagesos que hi estan a favor i d’altres en contra… no tenim base argumental sòlida. Només ens deixen amb la raó del cor i el sentiment però segur que allà sobr el terreny sí que hi ha gent que sap què s’hi juga. I no dubto que no hi hagi també una part de propietaris que estarien encantats de rebre un bon grapat d’euros que fora com una loteria amb jubilació anticipada.
    Però d esprés tde tant parlar d’ecologia. de reciclartge i d’energies alternatives, sembla indecent acceptar sense més n més la instal·lació d’un complex “de vici institucionalitzat” com aquest.
    Serà bonic veure la classe eclesiàstica beneint les instal·lacions i algun bisbe tirant la primera moneda a la màquina escurabutxaques…
    Tot en nom de la creació de riquesa!

  4. Vaja això sí que no ho sabia. Però de fet, jo entenc que la feina dels polítics econòmics sigui la de considerar dossiers problemàtics: estudiar-ne la viabilitat i decidir…
    EuroDisney es va construir al mig de camps de remolatxes. Però és que allà de terreny n’hi havia per construir 10 parcs més… Aquí crec que fóra un error greu, però reconec que no sóc profeta com per predir si, com anirà a la llarga. Són temps de tornada a la terra i a les coses senzilles. Eurovegasa és en aquest context com acceptar la vida d’un monstre perillós a costat de casa. Veurem com ccontinua.

  5. L’única idea vàlida ès la primera i eurovegas al delta no tè ni cap ni peus, i punto pelota. No es negociable. Per cert,si un pagés vol vendre que faci el que vulgui o si la vol heredar son fill, bla, bla, …en última instància la terra pertany a la terra i un Eurovegas al Delta ès un assassinat al medi ambient, aixó cal perservar-lo pel futur de tots

  6. Hola Lourdes, gràcies pel teu comentari. A i em sembla que davant de casos com aquests, tan greus i tan eriosos a la vegada, amb interesos econ+òmics tan importants, el que caldria fóra que els ajuntaments dels municipis implicats orgtanitzessin debats públics seriosos. De fet ni tans sols pressuposo què en podria sortir, perquè com imagino hi ha molts interessos econòmics que afecten molta gent… però sempre torbo a faltar el pricipi democràtics del dret a la informació i això s’aconseguiria si esl ajuntaments estessin disposats a jugar el joc democràtic de debatre en poúblic, amb llum i taquígrafs, els pros i els contres del projecte… i sabríem com a mínim què en pensen els més directament afectats. On és la transparència informattiva sobre el tema?

Els comentaris estan tancats.