Cristianisme inventat? El mite del Faraó segons Llogari Pujol.

¿Interessa prou difondre a bastament el tema del Cristianisme com una religió inventada  a partir dels mites egipcis?

No! Evidentment !  Això és un tabú que s’intenta mantenir tan amagat com sigui possible.  Però en l’època d’Internet, aquesta és una informació a l’abast de tothom. Només cal ens cal fer una cerca amb els motor de recerca i descarregar-ho. Internet ha revolucionat l’accés ala informació. No sé si la veritat ens farà més lliures o no, però com a mínim coneixerem més versions de la veritat, i algunes de les mentides i enganyifes que s’han anat perpetuant a través del temps.

Fa un temps, totalment per casualitat, vaig tenir el plaer de conèixer en Llogari Pujol, la seva companya i un grup d’amics seus de Vic  al castell de Castellet i la Gornal. El grup feia una excursió festiva per aquella zona del Garraf, admirant les meravelloses vistes sobre el pantà de Foix que es poden disfrutar des d’allà.

Vam fer petar la xerrada una estona i en resultà que teníem amics comuns a Vic. Ens vam intercanviar adreces i recomanacions vàries.
Les seves eren realment interessants:  em va recomanar que fes una cerca  de “Llogari Pujol” a Internet. I fou així com vaig descobrir la seva  obra  (magna i fonamental)  Jesús, 3000 años antes de Jesucristo.

..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Enllaços

..

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

4 pensaments sobre “Cristianisme inventat? El mite del Faraó segons Llogari Pujol.

  1. Ja fa anys va sortir una entrevista amb Llogari Pujol a La Vanguardia pels volts de Nadal i hi va haver un gran nombre de protestes, tant és així que el diari va demanar disculpes i tot, viure per veure. De vegades no sé a quin món visc. També en un debat a Montserrat amb algun monjo, en una estada de fa anys, va sortir el tema de les teories de Pujol i el van desqualificar de forma absurda i poc fonamentada, em va fer molta angúnia escoltar el monjo aquell fent ‘brometa’.

  2. En una visita al museu antropològic de Montjuïc el qui la feia, un professor universitari, va comentar que de fet hi havia poques proves evidents de l’existència de Jesucrist, al menys tal i com ens ha arribat el mite, doncs també va aixecar moltes protestes, sembla que no es pot entrar a fons en el tema, no toca.

  3. Hola Júlia,
    Sí, jo el que et puc dir és que en una llibreria del centre de Barcelona, en demanar aquest llibre, em va dir que no el tenien ni el tindrien que era una tema prohibidíssim i que havia generat molta polèmica…
    Per altra banda, el que queda clar és que les recerques i les conclusions de l’autor són impossibles de debatre, perquè són ciència, no especulacions…
    I ell explica molt bé que una cosa és el personatge històric i una altra de molt diferent tota la religió que s’ha muntat sobre aquella figura.

    El trasbals immens que suposaria adaptar la religió a la veritat i fer una llista de tots els errors que es volen fer passar per veritat deu ser massa gros com perquè l’ Església Vaticana es decideixi fer el pas…

    Es un dels casos en què la veritat potser els faria més lliures però també arruïnaria moltes coses… i en cas de dubte, més val deixar-ho com està… I això és el que han fet fins ara.

Els comentaris estan tancats.